Нова социална мрежа с претенции за глобално присъствие стартира този месец. Wellwer.com свързва потребители, фирми и градове „по един различен начин”, съобщи авторът на проекта Янислав Илиев, студент по маркетинг в ПУ „Паисий Хилендарски”.Потребителите на Wellwer могат да наблюдават къде какво се случва в момента, да четат или добавят новини от своя сайт, да разглеждат и прикачат снимки от различни дестинации, да получават оферти от своя град, да планират къде и какво да посетят при следващата си екскурзия и да срещат нови приятели, поясни Илиев.

За собствениците на бизнес Wellwer е място, където могат да популяризират своята дейност, да промотират стоки и услуги, както и да намерят нови почитатели и потенциални клиенти.

Идеята за Wellwer.com се ражда в края на 2010 година. По-късно Янислав Илиев намира инвеститор, с  когото стават партньори. След няколко месеца работа по проекта, мрежата е завършена и стартира. В момента Wellwer.com е достъпна на български и английски език.

Целта на социалната  мрежа е да направи споделянето на информация лесно, достъпно и ефективно за всички, заяви Илиев. Услугите на мрежата са напълно безплатни. Създателите на мрежата желаят в бъдеще да подкрепят различни благотворителни каузи, организации и фондации.