Лекари с различни специалности са приели да започнат работа в ботевградската болница.  Това са д-р Русинов – кардиолог, д-р Георгиева – ендокринолог, д-р Димитрова – очен лекар, д-р Николов – нефролог.  В болницата на постоянен трудов договор ще работи алерголог от Ловеч. Управителят на МБАЛ д-р Филев Филев все още в процес на търсене на пулмолог за Терапевтично отделение.
“Благодаря на всички лекари, които се отзоваха на поканата ми да започнат работа в болницата. Изказвам специална благодарност на д-р Бошняшка, която ми съдейства за назначаване на още един ендокринолог в болница, на д-р Русинов, на д-р Димитрова. Това са отговорни, отзивчиви хора и добри специалисти. Те показаха, че съдбата на МБАЛ – Ботевград не им е безразлична. Предложих и на д-р Чипев да стане част от екипа на болницата, но той отказа”, каза д-р Филев пред наш репортер. Управителят на лечебното заведение съобщи, че до края на седмицата ще стане ясно кога НЗОК ще подпише договори с болниците. Това ще се реши на заседанието на Управителният съвет на Здравната каса, което е насрочено за утре.

В момента ботевградската болница работи по 116 клинични пътеки. Желанието на управителя е да се пребори за запазване им, както и за увеличаване на техния брой за 2010 година.

“Силата на една болница е в обема на работа. Ето защо полагам усилия да подпишем договор за повече клинични пътеки. В същото време НЗОК се стреми да ги намали наполовина за общинските болници”, подчерта д-р Филев.