След близо едномесечна работа криминалистите от Сливен са разкрили авторите на жестоко убийство на пенсиониран миньор от град Шивачево. 

Станало ясно, че причина за трагедията е слухът, че 76-годишният мъж получавал висока пенсия и държал голяма сума пари в дома си.

На 19 декември миналата година съседи открили безжизнено тялото на 76-годишния К.П. в дома му. Мъжът е открит със завързани на гърба ръце и запушена уста.

При огледа на местопрестъплението полицаите установили, че е разбита входната врата на жилището. Основната версия, по която тръгва разследването е грабеж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След близо месец работа криминалистите попадат на следите на извършителите. Оказва се, че става въпрос за трима мъже на възраст между 25 и 30 години от района на община Нова Загора. И тримата са криминално проявени и осъждани.

В деня на престъплението те били в гр. Шивачево, но по друг повод - не били планирали грабежа в дома на 76-годишния К.П.

Случайно разбрали, че на ул. "Иван Станчев" живее бивш миньор, който получава добра пенсия и държи в дома си значителна сума пари.

Изчакали да мине полунощ и в 01,30 часа разбили входната врата и влезли в дома на жертвата.

След като нанесли жесток побой на пенсионера, тримата мъже разбрали къде са скрити спестяванията му и го убили по особено жесток начин. Стойността на отнетата сума е в процес на изясняване.

С разпореждане на Окръжна прокуратура-Сливен на извършителите е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок от 72ч.