Двама рецидивисти и 33-годишна жена са задържани за убийството на 76-годишен мъж от свищовското село Козловец.

Трупът му бе намерен в напреднал стадий на разложение на 20 юни от роднини, а при направения първоначален оглед бяха установени множество травматични увреждания по цялото тяло.

Резултатите от аутопсията показаха, че има спукан черен дроб, счупени прешлени и ребра и множество порезни рани по ръцете и тялото. Бе предположено, че престъплението е извършено в нощта на 17 срещу 18 юни.

Убийството е извършено с твърд предмет, а най-вероятната причина за нападението е грабеж. По данни на близките на възрастния човек от дома му липсвали 200 лева.

Така криминалистите изградили една от версиите, по която тръгнало разследването, довело да задържането на тримата извършители.

Двамата мъже имат богато криминално минало. П.Х. е записал в „стажа си" три криминални регистрации и 15 присъди за кражби и грабеж и в момента е изтърпявал наказание пробация за кражба. Д.Г. има зад гърба си две присъди за кражби, поясняват от областната дирекция.

Предстои на задържаните да бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража". Проверява се съпричастността и на тримата към извършването и на други престъпления в района.