27-годишен мъж жестоко е убил пенсионер за 100 лв. Той влязъл в дома на 67-годишен от Своге след като чул, че взима голяма пенсия, завързал го за стол и го намушкал смъртоносно с нож.

На следващия ден съседът дошъл да нагледа приятеля си, който бил трудно подвижен, съобщават от пресцентъра на МВР. Именно той сигнализирал в полицията.

Направило му впечатление, че лампата в една от стаите свети, независимо, че е 15 часа. Когато влязъл в къщата се втрещил от ужасяващата гледка - намерил 69-годишният си съсед завързан за стола и мъртъв.

Последвал оглед на дежурни оперативни групи, които установили, че смъртта е настъпила от рана в гърба, нанесена с остър предмет и вероятно престъплението е извършено в нощта на 27 срещу 28 януари.
Изяснено било още, че от дома на жертвата липсвали 100 лева.

Криминалисти на областната дирекция и колегите им от Своге започнали разследване по случая. Те стигнали до информацията, че преди няколко дни внучката на жертвата споделила пред свои приятели, че дядо й получава голяма пенсия.

Така вчера следобед полицията стигнала до извършителя - 27-годишният Р.Т. от Своге, криминално проявен, регистриран за кражби и хулигански прояви.

Той е задържан за 24 часа в полицейското управление и в момента протичат процесуално-следствени действия и разпити пред съдия.