Рекордьорът по шампионски титли (7) във Формула 1 Михаел Шумахер вече е в Испания и днес не само ще тества болида на Ферари на пистата "Херес", но и ще премери сили с Люис Хамилтън с Макларън Мерцедес.

В шампионата на Формула 1 вече е невъзможен подобен дуел, след като германецът се оттегли в края на 2006 година, а Хамилтън дебютира едва през тази година и остави много добри впечатления, като дори имаше шанс да стане световен шампион, след като водеше до последното Гран при в Бразилия.

На вчерашните тестове на "Херес" при 18 градуса по Целзий Хамилтън даде най-добри времена, като пилотът на Ферари Фелипе Маса остана на 0,39 секунди след него, а световният шампион Кими Райконен на 0,51 секунди.

Преди няколко дни британецът се закани: "Дотук беше с Михаел. Искам да счупя всички негови рекорди и да стана най-добрият пилот във Формула 1".

Днес е моментът кралят на Формула 1 Михаел Шумахер да отговори подобаващо на предизвикателството на напористия чернокож британец, показвайки му, че все още не е дорасъл за такива изказвания.

Преди месец германецът се качи в болид на Ферари за първи път след едногодишно прекъсване и направи най-добри времена на тестовете на пистата "Каталуня" край Барселона.

Шуми обаче категорично отхвърли спекулациите, че може да се завърне във Формула 1, а само иска да помогне по време на тестовете на Скудерията, тъй като от догодина се премахва т.нар. "тракшън контрол", без който легендата кара през по-голяма част от кариерата си.