Баскетболният отбор на Балкан претърпя тежка загуба със 108-62 в днешното си гостуване в Правец  на Лукойл Академик. С тази победа шампионите излязоха начело във временното класиране преди утрешните два мача.

Шампионите не срещнаха абсолютно никакви трудности в този мач. Съперниците им в зелени екипи  бяха неузнаваеми - това бе техният най-слаб и бездушен мач от няколко години насам. Просто им липсваше настроение за игра. Като цяло трудно играеха в нападение, а в защита въобще ги нямаше. С един израз: това не бе Балкан.

Главните причини за това представяне могат да са три: умора - от последния им мач с Рилски спортист бяха изминали само 4 дни, класата на съперника - с Антич и Дийн - безспорна, но чак пък толкова, и психологическият ефект от извършените промени в отбора преди няколко дни.

17 отборни борби под двата коша за цял мач, цели 15 грешки, 40 процента стрелба и половината наказателни удари изпуснати - статистиката е красноречива.

Дано всичко това е само временно. Защото още не е свършила и половината от сезона, а освен него предстоят и мачове за Купата на България.

Публиката в залата в Правец - почти изцяло от Ботевград, не бе дошла да очаква победа на Балкан на всяка цена. Но бе разочарована от начина, по който игра отборът - без идея, без стръв, без настроение. Зрителите бързо замлъкнаха, когато още в началото на втората част стана ясно накъде отиват нещата. После викна няколко пъти "Оставка" по посока на треньора. Видимо живна едва накрая, когато Клечков пусна младока Станимир Маринов.

Само за статистиката: Мартин Маринов вкара 4 тройки и общо 15 точки за Балкан, Йордан Бозов е с 14, Иван Лилов има 11, Атанас Радев само 2.

От Лукойл Академик Ристе Стефанов отбеляза 20 точки, Бранко Миркович - 19, с по 12 са Антич, Джерасимович и Уили Дийн, с 11 у Веселинов.

 

Снимка: Любо Лилов