Италианец бе приет в болница, след като се скарал със сина си за начина на му на игра на FIFA 2009, съобщава агенция Ройтерс.

Властите съобщиха, че въпреки сериозната рана мъжът е извън опасност за живота.

Скандалът възникнал, след като бащата решил да даде няколко съвета на сина как да подобри играта си на футболния симулатор и след това изключил телевизора, за да наложи волята си.

16-годишният Марио отишъл спокойно до кухнята, взел нож и наръгал родителя си в гърлото, след което отишъл да го измие, като че ли нищо не е станало.

Майката на момчето в началото не знаела какво става. Според нейните думи тя видяла как синът й мие ножа, а след това съпругът й влязъл в кухнята с ръка около врата и малко след това припаднал.

"Видях как Марио дойде в кухнята, изглеждаше напълно спокоен, когато забелязах че мие някакъв нож. Тогава съпругът ми влезе, държеше се за гърлото, а навсякъде имаше кръв", разказала 46-годишната Моника, майка на тинейджъра.

Младежът се заключил в стаята си до идването на властите и им се предал без съпротива.

Играта била подарък, който получил няколко дена преди това за рождения си ден.

"Марио беше като обсебен от PlayStation-а си. Играеше постоянно на него, вече имахме няколко скандала , за да го остави, но не се получи. За това решихме да му подарим FIFA, поне да не играе игри с насилие", заяви разплаканата майка пред италианските медии.