Багата е убеден, че човекът който го е намушкал на 26 февруари т.г. е Иво Пилето. Той видял с периферното си зрение, че именно той се нахвърля върху него с нож в столичния бар Домби.

"Оказва се, че лицето, което Багата посочва, е било на по-високо ниво в йерархията и са разчитали боецът да не се възстанови, за да не даде тези показания", каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Няколко дни след нападението ченгетата арестуваха наркопласьора Даниел Стефанов, по-известен като Дъмпела.

"Показанията както на момчетата от компанията на Дъмпела, така и на приятелите на Багата бяха категорични. Всички твърдяха, че Стефанов го е наръгал. Сега всичко се обръща на 180 градуса и започва на практика отначало. Досега никой не беше споменавал Иво Пилето", коментират разследващите пред в. "Телеграф".

Пилето все още не е разпитван и привикван в полицията, тъй като се чака разпореждане на прокурор. Той е стар познайник на органите на реда - оперативните данни сочат, че се е занимавал с продажба на дрога и е участвал в побоища. Преди около 10 години е заминал за Канада, защото се е забъркал в тъмни далавери в България. Но не след дълго се е върнал в родината си и продължил да се занимава с незаконни дейности.