Отборът на Манчестър Юнайтед се класира за финал на турнира Карлинг Къп, след като в полуфинална среща-реванш победи Манчестър Сити с 3:1 и с общ резултат 4:3 продължава напред.

В първия двубой на стадион "Сити ъф Манчестър" "гражданите" победиха съперника си с 2:1. В днешния сблъсък, който се игра на "Олд Трафорд", българските национали Димитър Бербатов и Мартин Петров, играещи съответно за Юнайтед и Сити, останаха на резервните скамейки. Точни за домакините днес бяха ветеранът Пол Скоулс, Майкъл Карик и Уейн Рууни, а за гостите почетното попадение отбеляза бившият играч на "червените дяволи" - Карлос Тевес.

В началото на градския сблъсък гостите заложиха на дефанзивна игра. Затвореният и рационален футбол от страна на "бяло-сините" не позволи на "червените дяволи" да застрашат сериозно вратата на Шей Гивън. Все пак за домакините Уейн Рууни на няколко пъти имаше възможност да открие резултата. Добре структурираната защита на Сити обаче пресира атаките на Юнайтед и не позволи на домакините да стигнат до гол.

В 31-та минута Райън Гигс имаше отлична възможност да отбележи, но силният му удар бе париран от Гивън. За Сити Райт-Филипс и Крейг Белами бяха в основата на повечето организирани атаки пред вратата на Едвин ван дер Саар.

През втората част домакините от Юнайтед натиснаха сериозно своя противник и играта на терена стана далеч по-атрактивна. В 46-та минута Ричардс отправи топовен удар с левия си крак, но великолепна намеса на Ван дер Саар остави вратата на домакините суха.

В 51-та минута Райън Гигс се оказа сам срещу вратаря, но се забави със центрирането и не успя да отбележи. В продължението на атаката Рууни отправи чудесен пас към Гигс, който върна към ветерана Скоулс и резултатът бе открит в полза на Юнайтед.

Преднината на "червените дяволи" стана 2:0 след гола на Майкъл Карик в 71-ата минута. Аржентинецът Карлос Тевес върна едно попадение за 2:1 и върна надеждата на "гражданите".

По всичко личеше, че ще се стигне до продължения, но в 91-ата минута Уейн Рууни вкара нов гол, с което Юнайтед оформи крайното 3:1. Така шампионът на Англия ще играе на финала в надпреварата срещу тима на Астън Вила, където играе българският национал Стилиян Петров.

Финалният сблъсък за Карлинг Къп е на 28 февруари и ще се играе на легендарния стадион "Уембли".