Шампионът Манчестър Юнайтед се доближи на точка зад лидера Челси след изиграването на двубоите от 26-ия кръг на Премиършип. „Червените дяволи” завършиха 1:1 като гости на Астън Вила, а лондончани загубиха с 1:2 гостуването си на Евертън. Стилиян Петров изведе Вила с лентата и успя да изработи директен червен картон на Нани още през първото полувреме за груб фаул. Малко преди това Куеяр откри с глава в полза на домакините в 19-ата минута, но в 23-ата минута съотборникът му Джеймс Колинс си вкара автогол. През второто полувреме Стан беше сменен, защото играчите на Юнайтед се скъсаха да го ритат. Димитър Бербатов се появи в игра за шампионите в 74-ата минута.

На „Гудисън Парк” бившият нападател на отбора на Алекс Фъргюсън Луис Саха сам се справи с Челси, след като вкара и двата гола за победата на Евертън с 2:1, а освен това изпусна и дузпа.

На трета позиция се утвърди Арсенал, който много трудно надви Ливърпул с 1:0 вкъщи с попадение на Абу Диаби в 72-ата минута. В последните секунди реферът не даде дузпа за гостите за игра с ръка на Фабрегас.

Резултатите:
Арсенал – Ливърпул 1:0
Астън Вила – Манчестър Юн 1:1
Уест Хем – Бирмингам 2:0
Уулвърхемптън – Тотнъм 1:0
Блекбърн – Хъл Сити 1:0
Евертън – Челси 2:1