Дублиращият тим на Балкан постигна успех срещу бургаския Черноморец с 95-83. Домакините изоставаха с 13 точки разлика в началото на втората четвъртина. Но с отлична отборна игра  успяха да направят обрат още до почивката, когато се оттеглиха с аванс от 2 точки - 44-42.

Зелените  действаха по-добре и в третата и четвъртата част и въпреки опитите на своите по-ръстови съперници играха по-зряло, като  победиха с 12 точки разлика - 95-83. В този мач треньорът Михаил Михайлов остана доволен от играта на местните момчета. От тях Мартин Вутов отбеляза 26 точки, като не само стана топреализатор в срещата, но е и с най-голям принос, съдейки по индекса му на полезност - 31.

Много добре се включи и Иван Руньов, вкарал 23 точки с много добър процент стрелба. Отлични прояви имаше и плеймейкъът Иван Владимиров, завършил с дабъл-дабъл от 11 точки и цели 11 асистенции.В този мач топреализаторът на Балкан Ивайло Вучков е с 16 точки, Станимир Маринов има 13. Заради контузия оново не взе участие един от титуярите - Андреян Аипиев.

Снимка: Любо Лилов