Английският шампион Манчестър Юнайтед записа втора победа над Арсенал през настоящия сезон на Острова, като "червените дяволи" сториха това по повече от убедителен начин, сразявайки "артилеристите" с убедителното 3:1 насред ст. "Емирейтс". Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов остана на резервната скамейка за своя отбор, като се появи в игра една минута преди края на двубоя.

 Вместо това, мениджърът на гостите сър Алекс Фъргюсън заложи на Уейн Рууни като единствен нападател в своята схема, активно подкрепян от Джи-Сунг Парк и направилият отличен мач Луиш Нани. Именно португалското крило откри резултата в срещата, като след прекрасна индивидуална акция отправи нещо средно между удар и опит за центриране по посока мрежата на Арсенал, а испанският страж на "топчиите" се намеси неубедително и допусна топката да влезе във вратата за 0:1.

 Само 4 минути по-късно, гостите от Юнайтед нанесоха нов кинжален удар над съперника. "Червените дяволи" осъществиха прекрасна контраатака, която бе започната от Уейн Рууни, премина през направилият силен рейд Луиш Нани и завършена от самия Рууни, който реализира поредното си попадение с червената фланелка през този сезон.

 Интригата в двубоя бе убита още в началото на втората част, когато шампионите пратиха своите домакини в тотален нокдаун. В 52' минута Майкъл Карик подаде чудесно към Джи-Сунг Парк, който напредна с топката и я прати покрай Мануел Алмуния, правейки резултата класически в полза на Юнайтед.

 До гостите от Манчестър можеха да направят победата си и още по-изразителна, ала единственото попадение до края на двубоя падна в тяхната врата. В 80' минута точен бе централният бранител на Арсенал Томас Вермален, който получи една топка на дъгата на наказателното поле и с акробатичен удар, а и с помощта на рикошет в тялото на Джони Евънс, прати коженото кълбо зад Едвин ван дер Сар за 1:3.

 Така с постигнатия успех, Манчестър Юнайтед се доближи на едва една точка зад лидера Челси във временното класиране на Премиършип, докато Арсенал изостана на цели 5 зад "сините", на които предстои да гостува на "Стамфорд Бридж".