Полицаи с автомати стоят пред дома на вътрешния министър Цветан Цветанов. От няколко седмици той се движи в бронирано беемве и със засилена охрана.

 Причината са оперативни сигнали, че престъпни босове искат да спрат провежданите от МВР акции срещу мафията, пише "24 часа" в електронното си издание. Арестът на бандата за отвличания, задържането на Красимир Маринов-Големия Маргин и още няколко в момента провеждани операции били причина лично премиерът Бойко Борисов да настоява за по-високо ниво на охрана на заместника си.

За да се предотвратят засади или покушения, пред дома на Цветанов вече пазят тежковъоръжени полицаи с автомати. На повечето обществени събития МВР шефът е пазен и от допълнителен гард от НСО, а маршрутите му се променят всекидневно.

При посещението си вчера в с. Шишковци вицепремиерът пристигна с беемве, пазеха го двама охранители, които пътуваха в автомобила заедно с него и шофьора му. "По този въпрос няма да коментирам, не е редно", заяви Цветанов.

Охраната на министъра е засилена едновременно със защитата за градския прокурор Николай Кокинов и заместника му Роман Василев, които наблюдават разследвания срещу мафията.