Трима играчи от мъжкия тим на Балкан са получили покана да вземат участие в първия лагер-сбор на националния отбор на България. Това са Йордан Бозов, Иван Лилов и Атанас Радев.

Събират се само играещите в българския шампионат баскетболистии  те са 20 на брой. Това са: Плеймейкъри - Асен Великов от Левски, Пламен Алексиев от Черноморец и Тихомир Желев от Чено море. Шутинг-гардове - Иван Лилов и  Йордан Бозов от Балкан, Ал. Груев от Рилски спортист, Васил Кьосев от Черно море, Ст. Говедаров от Ямбол, Златин Георгиев от Левски, Чавдар Костов Лукойл Академик, Христо Захариев - Черноморец. Крила - Ал. Янев, Павел Маринов, Мартин Дурчев и Станислав Славейков, Позиция 4 - Атанас Радев и Христо Николов и Центрове - Стефан Георгиев, Николай Върбанов и Крум Дойчинов.

Сборът е четиридневен и ще се проведе от 24 до 27 този месец в новата спортна зала на НСА. Основната му цел  е да бъде преценен потенциала на състезаващите се в България баскетболисти, както за предстоящите квалификации, така и за в бъдеще. Главен консултант на лагера е сръбският специалист Светислав Пешич.