Звездата на родното ни първенство по баскетбол Хрисимир Димитров днес бе представен официално, като състезател на “Евроинс-Чеpно море”. Екснационалът е висок 198 см, 98 кг. роден е на 21 юни 1974 г. Зам.-председателят на легендарния варненски клуб Симеон Варчев му връчи и специален плакет на ДКС, като пожела на Хрисимир да спечели най-малко два медала тази година с отбора-купата на страната и медл от първенството. Самият състезател заяви, че е избрал “Черно море” пред “Левски” защото тук има качественши млади състезатели на които може да бъде полезен с опита си.


“В “Левски” едва ли щяха да разчитат на мене така, както във Варна. Там философията на играта е друга. Радвам съм, че избрах “Черно море”, каза Хриси Димитров. той призан, че преди 11 г. е получил първата си оферта от Симеон Варчев, но тогава отказал.”Набързо се случиха нещата този път.Благодаря на ръководството на варненския клуб, че отправи оферта към мен. Обещавам да помогна с всичко което притежавам, като състезател. Първата ни цел е купата на страната. Договорът ми е за 1,5 г.”, допълни Хрисимир Димитров.


Симеон Варчев добави: “Днес е успешен ден за варненския баскетбол.Един от най-добрите наши състезатели пристигна в нашия клуб.С неговото идване нашият тим става доста по-силен.”


Хрисимир Димитров не изказа мнението си за бившия вече наставник на националния ни тим Пини Гершон. “Не съм работил с него и не мога да кажа нищо. С клубните отбори с които е работил е постигнал добри резултати”, заяви Димитров. Той допълни, че в “Спартак” (Пл) нещата са лоши. Отборът се разпада поради финансови причини. Във варненския отбор Хрисимир Димитров ще играе с №14, с които е играл и до този момент. Хрисимир Димитров има 6 сезона за “Левски” и 5 с тима на “Спартак”.


Симеон Варчев допълни, че ще бъде заведено дело срещу Ерик Уеб за самоволното му напускане на варненския тим. Таксата е 5000 долара, но ще бъде платена, за да бъде наказан американецът. Що се касае до Гари Уеър, Симеон Ваорчев заяви, че очаква да се “събуди” и да бъде полезен на отбора в турнира за Купата на страната и плейофите.