Днес сутринта Георги Давидов направи първата тренировка с Балкан. А малко преди нея уреди взаимотношенията си с новия клуб.

"Да, вече съм играч на Балкан - каза Жоро Давидов. - Благодарен съм на ръководството на клуба, че ми протегна ръка. Силно се надявам, че ще помогна на отбора за доброто му представяне и през втория полусезон."

На въпроса дали съжалява за нещо от досегашния му престой в Самоков, той отговори: "Гледам само напред. За мен "Рилски спортист" вече е затворена страница, не съжалявам за нищо".

В "Балкан" 205-сантиметровият център се събра отново със своя приятел и бивш съотборник в ЦСКА Данчо Бозов. На запитването дали от това ще се почувства по-комфортно, той каза: "Разбира се, че с Данчо сме приятели и бивши съотборници. Но аз познавам още няколко момчета от отбора и съм сигурен, че няма да имаме проблеми".

Роденият във Враца баскетболист е известен със своето чувство за хумор. Още преди първата си тренировка с Балкан той се обърна към кондиционния треньор Марин Яцински: "Сега съм на 33 години. Разполагаш само с 3 месеца, за да ме вкараш в суперформа преди плейофите".