Тази вечер от 19.00 ч. баскетболистите на Балкан направиха първата си тренировка в новата спортна зала Арена Ботевград. А само след 48 часа ще изиграят в нея и първия си официален мач - срещу Ямбол от редовния сезон на ТЕСИ НБЛ.


На първото занимание на мъжкия тим бе дошъл и кметът Георги Георгиев, който е и председател на БК Балкан. Тук бе и строителят на новото съоръжение инж. Рашо Стайков.


Първото нещо в Арена Ботевград, което изненада приятно баскетболистите, бе съблекалнята. За разлика от досегашната, тя е доста по-просторна. За всеки играч има отделно място, обозначено с табелка с името му.


Първият, който влезе в нея, бе Станимир Маринов. "Всичко в новата зала е на високо ниво. Прилича ми на тази на Олимпия Любляна, където всичко е в подобен на този в новото съоръжение зелен цвят. Надявам се бързо да свикнем и да привлечем още повече публика, защото имаме нужда от подкрепа", каза Стамбата.


В средата на съблекалнята има място за тейпиране и масаж. Непосредствено до нея има обособено помещение и за физиотерапевта Иван Касапов.


Преди тренировката на Балкан в залата бе и цялата съдийска колегия на Ботевград. Тя разгледа и пробва как се работи със системата за управление на новите електронни табла. Преди няколко дни фирма Атлантис осигури за новата зала и интернет.


В движение трябва да свикват с новите условия и баскетболистите на Балкан - както с твърде различния паркет, така и с новите кошове. В мача с Ямбол играчите на домакините ще бъдат поставени практически при равни условия, ще бъдат само с една тренировка повече.


Срещата с Ямбол е в неделя, 6 април  от 19.00 ч. Отборът се надява още на първия му официален мач да се съберат много зрители.