Присъствието на тримата нови играчи дава съвсем различен облик на отбора. Това се видя на практика в мача с Черно море. С двамата гардове защитата ни стана далеч по-агресивна. Вижте какво направиха с Димитър Мираковски - той има 3 точки за 35 минути, а с активните действия срещу него на няколко пъти бе принуден да сгреши. В нападение пък дават възможност на Иван Лилов и Данчо Бозов да се чувстват по-уверени. Георги Давидов също се включи отлично, като се има предвид, че само за два дни тренировки не може да запомни всичките ни комбинации.

Това каза старши треньорът Петър Клечков след победата, която Балкан постигна при гостуването си на Черно море с 93-96. На въпроса дали е имало критични моменти в мача, той изброи два ключови периода. Първият е след средата на втората четвъртина, когато домакините успяха да стопят аванса на Балкан и изравниха. Другият е 68 секунди преди края при 88-80 за Балкан, когато моряците обелязаха две поредни тройки чрез Хрисимир Димитров и Симеон Ценов, довеждайки резултата до 89-86 за нашите точно 30 секунди преди сирената.

Разбира се, че съм доволен и от победата, и от играта. Все още обаче има над какво да работим - и в защита, и в нападение, каза Петър Клечков.