Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, като по високите и усойни места са частично заснежени и заледени, съобщават от Съюза на българските автомобилисти (СБА).

Автомагистрали „Тракия" и „Хемус" са сухи, а на мостовете и виадуктите има заледни участъци, които се почистват и обработват. Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, движението се осъществява през прохода "Вратник", Етрополе - Златица, Върбишки и Арабаконак.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 т. през прохода Шипка в срок до края на март. Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и Дюлински (поради свлачище), както и по пътищата Велинград - Сърница, Белово - Юндола и Батак - Доспат. Всички МПС-та трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала.
Временно затворени са пътищата Шипково - Рибарица, Белица - Загражден и Каблешково - Межден, а поради наводняване и пътят Арковна - Партизани и Елхово - Трънково.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали девет тежки катастрофи с един загинал и 11 ранени, съобщават от МВР. От началото на месеца са станали 222 катастрофи с 32 загинали, 284 ранени, от които 15 с опасност за живота. От началото на годината са станали 628 катастрофи със 74 загинали и 781 ранени. В района на София са станали 77 леки и три тежки катастрофи с трима ранени.