В малкия салон на читалище „Христо Ботев” се проведе среща на министър Дянков с жители на община Ботевград. Министърът на финансите съобщи, че е получил от кмета Георгиев писмо, в което се настоява да бъдат осигурени средства за изпълнение на 6 задачи. Симеон Дянков обеща, че за първите две от тях – довършване на Дома за възрастни хора в ЖК „Васил Левски” и изграждане на първи пречиствателен модул на старата пречиствателна станция „Чеканица”, ще бъдат осигурени средства до края на първите шест месеца на годината. „Кметът обеща, че ще изпълни задачите съответно за 6 и 3 месеца, след като получи парите. Ако това стане, ще говорим за реализиране и на останалите задачи. Третата от тях е прокарване на нов водопровод в ЖК „Васил Левски”, каза финансовият министър. Той сподели, че е впечатлен от „спестовния начин на работа по проектите в Ботевград”. Според него те са реализирани за малко средства и в много кратки срокове.

Конкретни въпроси към министър Дянков поставиха кметовете на  селата Литаково и Трудовец. Даниел Дилов се поинтересува дали ще бъдат отпуснати средства за довършване на пречиствателната станция за питейни води в Литаково. Финансовият министър отговори, че е готов до края на годината да помогне, ако му бъде предоставен проект за изпълнение за реално време и реални пари.

Веселин Драганов попита кога ще бъде финансиран проектът за покриване на щетите от наводнението в Трудовец. В отговор министър Дянков заяви, че парите по всички стари проекти са спрени и трябва да се търсят нови източници за финансиране или да се изготвят нови проекти.

Управителят на „Родина 75И” ЕООД Николай Ненов връчи писмо на министър Дянков, в което го запознава с дейността на общинското дружество. „Родина 75И” осигурява работа на трудоустроени хора. В страната има и други такива фирми. Надявам се, че ще намерите начин за подпомагането им, след като се запознаете с дейността на ботевградската”, каза Николай Ненов.

В салона имаше и други желаещи да зададат въпроси на министъра, но той се извини, че не разполага с повече време, тъй като трябва да присъства на тържественото отбелязване на 137 години от гибелта на Васил Левски.

Сред официалните лица в малкия салон на читалището бяха и депутатите от ГЕРБ Даниел Георгиев и Светлин Танчев, областният управител Красимир Живков и неговите заместници.