В последния почивен празничен ден се очаква натоварен трафик  по основните пътища на страната. Създадена е специална организация за подпомагане на движението в столицата.

По Пернишко шосе специално сигнализираните две ленти ще бъдат обърнати в посока вход, което ще даде възможност за по-бързо придвижване на пътуващите към София.

По бул. "Ботевградско шосе" в района на светофара на Долни Богров движението ще бъде регулирано от патрулни пътни полицаи, в зависимост от натоварването на пътния участък.

По бул."Цариградско шосе" в района на кръстовището с ул. "Павел Красов" светофарната уредба ще бъде регулирана в зависимост от натоварването. По всички входно - изходни трасета и местата с интензивно движение ще има засилено полицейското присъствие.

Очаква се и натоварено движение от граничните ни пунктове с Гърция към вътрешността на страната. Часовете на засилен трафик са между 11 и 16 часа следобед. Създадена е добра организация за бързо и безпроблемно преминаване на КПП-тата, увери в „Дарик кафе" началникът на Регионалната дирекция „Гранична полиция" комисар Тодор Георгиев като уточни:  

„Традиционно най-натоварен е последният ден от почивните дни. Обикновено това са часовете около обяд и рано следобед. Най-натовареният пункт е Кулата. Той поема около 60 процента от трафика на българо-гръцката граница, там и организацията е най-значима. Мобилизирали сме достатъчно хора, всички трасета работят. Не сме имали аварии по техниката, така че се надяваме да няма проблеми при преминаването на граничните пунктове. Ако се случат моментни задръствания, понякога се сформират колони по пътя. Налага се 10-15 минути да се изчаква. Ще помоля за търпение и разбиране към труда на граничните полицаи. Правим всичко възможно пътуването да е приятно и преминаването да не създава проблеми".