Ръководство и треньори на Бдин (Видин) пропищяха от съдийството още след първия пролетен кръг в Западната “Б” група. Както е известно, втородивизионният отбор е сателит на ЦСКА, тъй като за треньор бе пратен Христо Марашлиев, а в тима са десетина юноши на “червените”.

Бдин загуби в първия кръг от Балкан в Ботевград с 1:2, като главният съдия Никола Попов от Стара Загора изгони човек на видинчани още в 30-ата минута и даде дузпа за домакините в края на мача.

“Този съдия свиреше само за домакините. Остави ни с човек по-малко още по средата на първото полувреме, а накрая даде и дузпа на Балкан, с която ни биха. Знаете, че при тях играе Мариян Христов, а той след всеки мач все е недоволен от реферите”, казаха представители на Бдин пред БЛИЦ.

“В следващия кръг приемаме Септември (Симитли), трябва да ги бием, за да останем в групата”, допълниха от видинския клуб.

Видинчани май плачат на чужд гроб. Дали ръководството им, или намиращите се на официалната трибуна хора от школата на ЦСКА Методи Томанов и Радослав Здравков, не е ясно. Защото в мача с Балкан изгоненият за два жълти картона футболист Никола Ковачев игра толкова некадърно, че просто си търсеше изгонването. А дузпата, макар и минута преди края на редовното време, просто бе стопроцентова и не ни я свирил май само Момчил Врайков от Белене в активния му период, и то срещу предварителна уговорка. Впрочем реферът на Балкан - Бдин Никола Попов често бе стряскан от истеричните крясъци на треньора на Бдин Христо Марашлиев..