Етър се раздели с нападателя Румен Иванов официално вчера. Клубът и футболистът разтрогнаха по взаимно съгласие договорните си отношения. Това стана факт, след като двете страни подписаха анекс към договора за прекратяване на отношенията.

През декември Румен Иванов заяви, че не е съгласен с намаляването на финансовите параметри и иска да напусне, но по-късно промени решението си и бе готов да остане. Спортно-техническият директор Иво Балъков обаче обясни, че Етър вече е привлякъл на негово място нови двама нападатели ­ Мишо Аврионов и Тихомир Кънев, а Румен Иванов не бе в състава за нито една от контролите преди подготовката.

Нападателят става свободен агент и разполага с правата си, като има правото напролет да играе в аматьорски отбор, но според наредбата на БФС не може да подсили клуб от "А" или "Б" група, тъй като трансферният прозорец е затворен.

От Етър изпратиха в Българския футболен съюз всички необходими документи по лицензирането на клуба за следващото първенство. Огромният набор документи, изисквани от Лицензионната комисия, включва три вида изисквания ­ административни, спортно-технически и инфраструктурни. Крайният срок за изпращане на документите по финансовите критерии е 31 март, след което БФС обявява клубовете с лиценз за следващия сезон.