Изгоненият от ЦСКА Даниел Беконо е желан от новака в Западната „Б" група „Септември" (Симитли). За интерес към камерунеца загатна още по време на първия мач от пролетния дял на първенството срещу „Чавдар" (Етрополе) кметът на Симитли Апостол Апостолов. Преговорите за вратаря движи изпълнителният директор Методи Стойнев, който вече е водил разговори с неговия мениджър.

Вратарският пост в отбора е най-невралгичният, тъй като дошлият от „Марек" Калин Ивчев избяга в Гърция малко преди да подпише, а в началото на зимната подготовка Иван Църваришки бе трансфериран в „Локо" (Пд).

Независимо от това дали сделката с Беконо ще се осъществи градоначалникът на Симитли Апостол Апостолов каза, че е сигурен в победата на „Септември" при гостуването на „Бдин" (Видин) тази събота.

През есенния полусезон „Септември" (Симитли) не успя да вземе победа навън и надеждите на ръководството са свързани именно с мача срещу другия новак в „Б" група.

Навръх националния празник 3 март целият отбор, начело с треньора Юри Васев, изпълнителния директор Методи Стойнев и кмета Апостол Апостолов, поднесоха венци на паметника на загиналите във войните.