Всеки ден оставане на министър Дянков като финансов министър е вреден за България, защото ще докарат хората до просешка тояга, ще сринат икономиката, и това няма да бъде в далечното бъдеще, заяви пред журналисти днес лидерът на БСП Сергей Станишев. Той участва в кръгла маса на тема: "Политическата ситуация в страната, управлението на ГЕРБ, мястото и ролята на БСП", пише БТА.

Станишев каза, че тенденциите от първите месеци на тази година по изпълнението на бюджета са много тревожни. Хората живеят все по-бедно, нямат пари за основни неща, трябва бърза и радикална промяна и първата антикризисна стъпка би била смяната на министъра на финансите, заяви лидерът на БСП.

Министърът на финансите трябва да си мери приказките и да внушава доверие, стабилност, спокойствие, а не постоянно да генерира скандали, каза Сергей Станишев. Той заяви, че не вижда нищо укоримо в решението на президента да бъде публикувана стенограмата от разговора му с финансовия министър. "Смешно ми е това правителство и тази власт да се жалва от публичност, нали това беше основен призив на ГЕРБ", каза Станишев.