Шампионът Левски победи много трудно след изключително спорна дузпа в 89-ата минута Миньор Перник в мач от 17-ия кръг на "А" група. "Сините" обърнаха мача до 3:1, след като губеха с 0:1 след попадение на Димитър Илиев в 14-ата минута. За момчетата на Георги Иванов-Гонзо точни бяха Жоазиньо на два пъти и Сердик Бардон от 11-метров наказателен удар секунди преди края на срещата.

"Жълто-черните" играха над 65 минути с човек по-малко заради заслужен червен картон на Любомир Витанов в 26-ата минута. При отсъдената спорна дузпа минута преди края на срещата от рефера Ангел Ангелов, което изнерви до краен предел гостите, се стигна до втори червен картон на Костадин Марков заради протести.

Така "сините" вече имат актив от 32 точки и изостават само на шест от лидера Литекс, на когото гостуват другата неделя в сблъсък от следващия кръг. "Чуковете" останаха на осма позиция с актив от 26 точки.

Отборът на Левски отново бе доста безидеен в атака, въпреки че Гонзо заложи на схемата 4-4-2 с Еньо Кръстовчев и Мирослав Антонов в атака от първата минута. Пред около 7000 зрители на стадиона в квартал "Овча Купел" гостите започнаха повече от отлично. Преотстъпеният от ЦСКА играч Димитър Илиев откри в 14-ата минута с прецизен удар от 12 метра, вкарвайки първия си гол на перничани и втори срещу "сините" през този сезон, след като се разписа и при равенството 2:2 на бившия му тим Локомотив Пловдив на "Лаута" през есента.

Жоазиньо обаче възстанови равенството в 21-ата минута cъс страхотен удар от над 20 метра. Нисичкият бразилец направо разстреля Ивайло Иванов, вкарвайки своя трети гол за сезона. Пет минути по-късно брутално влизане на Витанов в краката на Йордан Милиев му коства втори жълт и съответно червен картон. Останали с човек повече играчите на Левски продължаваха да действат бавно в атака, но въпреки това Еньо Кръстовчев на два пъти бе близо до втори гол за своя тим.

Второто полувреме започна на бавни обороти както се игра и първото. Интересното е, че "сините" на няколко пъти за по няколко минути се опитваха да натиснат своя противник, но центрирания отдясно не бяха засечени от нападателите. Кръстовчев бе близо до гол с пета, но фантастично спасяване на Иванов предотврати втори гол на шампионите. Антонов също пропиля добра възможност. С всяка изминала минута момчетата на Гонзо изглеждаха все по-изморени и трудно достигаха до вратата на Миньор. Ники Димитров замени Александър Александров, а преди това Лъчезар Балтанов замени получилия травма Георги Сърмов.

Хичо бе близо до гол минути преди края, но стреля близо до дясната греда. Точно когато не се виждаше как Левски ще спечели мача, се стигна до 89-ата минута, когато след подаване с пета на Еньо към Мирослав Антонов новото попълнение на Левски падна в наказателното поле. Бившият играч на Своге остана без обувка при единоборството с Златков, но въпреки това останаха сериозни съмнения, че нарушение няма. Реферът Ангелов показа бялата точка, след което отборът и щабът на "жълто-черните", както и 1000-те фенове на отбора, започнаха да протестират. Марков бе изгонен, а феновете започнаха да хвърлят всякакви предмети и най-вече камъни по Георги Петков, който бе ударен с един от тях.

Бардон бе точен от бялата точка с петия си гол за сезона, а при следващата контраатака Жоазиньо получи подаване от френския халф и вкара трети гол, който бе негов четвърти в първенството. Интересното е, че бразилецът имаше за цял първи полусезон две попадения.

За Левски остава радостта от скъсяването на дистанцията с лидера, докато Миньор отново имат множество претенции към реферите, както бе и след първия мач с Пирин преди седем дни. Гонзо обаче трябва да разчита възможно най-бързо Димитър Телкийски и Христо Йовов да навлязат във форма, ако иска отборът да има повече идея в нападение и да разчита на добри резултати през тази пролет.