Старши треньорът на “Черноморец” Дечо Коешинов съобщи вчера, че 213-сантиметровият Брус Браун е напуснал изненадващо отбора. В събота вечерта той е отпътувал за София, а вчера е трябвало да лети за Ливан. Наставникът на бургазлии е изумен и разочарован от постъпката на баскетболиста, чийто договор с клуба е до края на сезона.
Американецът си стегнал багажа заради неизплатена част от месечната му заплата. Коешинов уточни, че наистина има забавяне на месечното му възнаграждение с 20-ина дни, но Брус е получил аванс. Според адвокатите при това положение тежкият център не изпълнява задълженията си по сключения договор и от “Черноморец” няма да му дадат разрешение да играе в друг отбор.


В телефонен разговор с Дечо Коешинов в събота Брус заявил, че иска да играе за бургаския тим. Мениджърът обаче му бил намерил друг клуб в Ливан, където щял да получава 4-5 пъти по-голяма заплата отколкото в “Черноморец”.


“Това потвърждава мнението ми, че тук става въпрос за мениджърски интереси. В Бургас на Брус му беше осигурено всичко. Той срещна много положително отношение и нищо не му е липсвало. Ситуацията е доста неприятна, тъй като утре /днес, 8 март- б. р./ ни предстои мач с “Левски”, а в четвъртък играем за Купата в Ямбол. Но всяко зло за добро. Ще гледаме без него да се справим. Вече имам идеи как да променя тактиката за двубоя”, заяви Коешинов.


За внезапното отпътуване на Брус старши треньорът уведоми момчетата в отбора по време на снощната тренировка.


26-годишният американец, който за кратко време стана любимец на публиката, пристигна в Бургас през септември миналата година. Преди това центърът е играл в португалското първенство в тима на “Барейрензе Унилогос”.