Днес в първи мач от четиридневния турнир на А група, който се провежда в Ботевград,  юношите старша възраст на Балкан отстъпиха на Лукойл Академик със 73-77. Поражението дойде по почти идентичен начин както този отпреди две седмици, когато отново в Ботевград отборът, воден от треньора Лъчезар Диков, падна Сити Юнивърсити Правец.

След равностойно първо полувреме, завършило 35-31 за Балкан, зелено-белите поддържаха макар и крехка, но все пак преднина от 4 до 8 точки. Много пропуски под коша от чисти позиции попречиха разликата да се вдигне още повече и победата да се обезпечи далеч преди края.

Вместо това се получи друго. В последните минути балканци играха тактически незряло и позволиха на водените от Данчо Колев момчета от Лукойл Академик да изравнят минута и половина преди края. Допуснаха и елементарни грешки и главно неумения в борбата под коша, получи се главоломен обрат, при който Лукойл поведе със 7 точки разлика. Щурмът на Балкан накрая само само фиксира крайния резултат - 77-73 за Лукойл Академик.


Венци Стоев бе най-добър за Балкан с 19-те си точки и цели 10 асистенции. С 18 точки е Иван Руньов, с 15 - Велислав иванов, с 13 - Мартин Вутов. От Лукойл Академик Самуел Френсис има 25 точки, с 19 е Георги Фунтаров, Планимир Дафинов има 8 точки и 11 асистенции.