Играчите на Лукойл Академик направиха днес в Ботевград едночасово занимание преди утрешния двубой с Балкан от ТЕСИ НБЛ. То започна в 17.00 ч. и в него взеха участие всички баскетболисти на шампиона.


Това е прецедент в досегашната практика на Лукойл Академик преди гостуванията в Ботевград. На въпроса дали знае това, старши треньорът Димитрис Галанис каза: "Не, не ми бе известно, научавам го от вас."


Запитан за очакванията му за утрешната среща, той отговори: "Това ще бъде мач между два отбора, които се познават много добре. Уважаваме Балкан. Но трябва да кажа, че срещата е на такъв етап, който е твърде далеч от битките за титлите. Готвим се за нея по същия начин, както и за всички останали. Надявам се да направим добър мач и хората да останат доволни. Радващо е, че в този район, на толкова малко разстояние, има два добри отбора".


Отборът на Балкан направи тренировка след тази на Лукойл Академик. Под голям въпрос за утрешния мач е капитанът Павел Маринов, който не взе участие и в сряда срещу Сигал Прищина за Балканската лига, когато зелените постигнаха отлична победа.