В събота в мач от първенството на А група за кадети Балкан разби като гост Лукойл Академик с 16 точки разлика - 73-57. Както се вижда от развитието на резултата в отделните части, обаче, зелените срещнаха определени трудности, особено през първото полувреме. Възпитаниците на треньора Михаил Михайлов обърнаха своите съперници в началото на третата четвъртина, а в последните минути на срещата увеличиха и разликата.

Най-резултатен в зала Академик бе Андриан Димитров с 23 точки с 19-10 стрелба от двете точки. Освен това националът в тази възраст взе 5 борби и направи 5 асистенции. Отличен мач изигра Диан Христов, който завърши с дабъл-дабъл - вкара 17 точки и овладя 12 топки под двата коша. На високо ниво бе и плеймейкърът Николай Маринов - той отбеляза 13 точки и подаде 7 пъти за кош на своите съотборници. С двуцифрен точков актив - 10 точки, са още Цветан Георгиев и Преслав Николов.

Това бе осмата победа на Балкан в първенството на А група. Единствената загуба е от варненския Черно море на турнира в Явмбол през есента.

Снимка Любо Г Лилов