Футболният отбор на Балкан стана рекордьор по равенства в българския шампионат. Днес той записа десетото си реми - 0-0 като домакин на врачанския Ботев.

 

Още в 4-та минута след изпълнение на пряк свободен удар и центриране в наказателното поле удар на Мариян Христов срещна напречната греда на вратата на Ботев. Почти същата ситуация се повтори и в 19-та минута, само че този път  отново Мариян Христов, и отново с глава, прати топката на сантиметри над гредата.

 

Това бяха и най-чистите положения на Балкан за гол в мача. В играта на отбора обаче  нямаше нищо общо с показаното десет дни по-рано при гостуването на лидера Банско, когато зелените изпуснаха победата, допускайки гол в последната минута и завършвайки наравно 1-1.

 

Своите шансове имаха и гостите от Враца. В отсъствието на титулярния им голмайстор Рангелов, който снощи получи криза и бе опериран по спешност от апендисит, неговият заместник Деян Петров на два пъти можеше да отбележи гол, но нямаше необходимия шанс, а и достатъчно умения за това.

 

След края на мача човек от пейката на Ботев Враца - някой си Венци, се държа просташки и обиди старши треньора на Балкан Стоян Коцев,  който едва бе спрян в опита му да се добере до гамена.