Футболистите на Балкан ще се съберат за започване на подготовка за пролетния полусезон следващия вторник, 1 февруари. Това съобщи играещият старши треньор на отбора Мариян Христов.

"Трябва да направя уговорката, обаче, че все още няма яснота как ще изглежда отборът през пролетта. И въобще дали ще го има, тъй като все още съществуват  въпросителни относно финансирането му", каза за botevgrad.com Мариян Христов.

Ще припомним, че след есенния полусезон на Югозападната В група Балкан е в средата на класирането - заема 11-то място от 20 отбора. Активът му е 27 точки от 8 победи, 3 равенства и 8 загуби и голово съотношение 28-27.

През есента всички футболисти не получаваха заплати, играеха само за премии при победа. Повечето играчи работеха, което бе пречка за провеждане на пълноценен тренировъчен процес.

Както стана ясно преди две седмици, името на Мариян Христов бе спрягано за помощник на Лотар Матеус в националния отбор на България, на овакантеното от Цанко Цветанов място. Днес в изявление пред сайта topsport.bg Мариян Христов съобщи, че засега никой не е говорил с него по този въпрос.

"Не се притеснявам от факта да стана помощник на Матеус. Но до момента никой не е разговарял с мен по този въпрос. Редно е първо да получа покана, след това да проведем разговори, за да разбера какви са неговите изисквания, а и аз да кажа своите", каза Мариян Христов.