Основната цел пред футболния отбор на Балкан е да се представи значително по-добре в сравнение с есенния полусезон. Това заяви играещият старши треньор на тима от Ботевград Мариян Христов преди първата тренировка на отбора, с която футболистите започнаха подготовка за пролетния полусезон.

Балкан презимува на 11-то място от 20 отбора в Югозападната В футболна група с актив от 8 победи, 3 равенства и 8 загуби. През есенния дял играчите не получаваха заплати, а само премии за победа. Не се водеше и редовен тренировъчен процес, тъй като повечето от футболистите работеха и идваха на тренировки когато са свободни, и това се отрази на играта на тим, а оттам и на резултатите.

През пролетта тази ситуация ще бъде изцяло променена. Предвижда се играчите да получават месечни възнаграждения, като условието, разбира се, е да се тренира редовно.  Именно този нов момент Мариян Христов разясни на играчите преди началото на подготовката.

"Да, наистина такова е намерението на ръководството на клуба. Подготовката ни ще протече в Ботевград, въпреки че условията за това не са добри. Надявам се и времето да стане по-подходящо. Ще разчитаме на едно ядро от петнайсетина играчи.

Целта ни е да постигнем повече победи в сравнение с есента. И да привлечем повече зрители. Дано  забраната на пушенето по заведенията накара любителите на футбола да дойдат на стадиона, където могат да пушат на спокойствие. Ако трябва, ще предложим и безплатно кафе", каза уж на шега Мариян Христов.

На въпроса относно вероятния му избор за помощник на Лотар Матеус в националния отбор Мариян Христов каза: "Все още никой не е говорил конкретно с мен по този въпрос.  Само ми бе поискано CV, както и на всички останали кандидати. В някои медии се появиха не съвсем коректни интерпретации по този въпрос,  правят се дори твърде гръмки изводи от няколко мои думи. Ако има нещо такова, то информацията първо ще бъде обявена от Българския футболен съюз."

В началото на подготовката на Балкан се набляга предимно на физическата подготовка. Предстои да се намерят и съперници за няколко предсезонни контроли. Пролетният сезон на Югозападната В група започва на 20 февруари.

Снимка: botevgrad.com