Испанските медии възхваляват днес завръщането на Фернандо Алонсо в Рено и предполaгат, че двукратният световен шампион във Формула 1 ще взима "космическа" заплата във френския тим.

Вестник "Ас" пише, че 26-годишният Алонсо ще получава 42 милиона евро на година по двугодишния си договор с Рено, което ще го направи най-високо платения пилот в историята на спорта.

Другите испански медии дават предположения за по-ниска заплата за пилота, като "Ел Мундо" предполага възнаграждение от 35 милиона евро, докато "Ла Вангуардия" смята, че Алонсо ще прибира по 25 милиона евро на сезон.

"Марка" пък съобщава за 30 милиона долара (20 милиона евро), докато "Ел Паис" залага на 16 милиона евро на година.

Освен това, испанската преса предрича световна титла за боса на Рено Флавио Бриаторе.

"Марка" нарече хода на Алонсо "завръщане в бъдещето", с единствена цел да се "спечели световната титла през 2009 година", ако новата кола на тима R28 се окаже конкурентоспособна.

Вестник "ABC" пък обявява, че испанецът е искал отделна клауза в своя договор, че ще бъде първи пилот на тима, а Нелсиньо Пикет - втори, за да се избегне напрежението от Макларън с Люис Хамилтън. Освен това, Алонсо ще може да си тръгне от френския тим още след първия сезон, ако нещата не потръгнат добре за него.