Постоянните оплаквания на родители, относно изпълнените със секс и агресия филми, не остана незабелязани от технологичните компании. Въпреки различните методи, които съществуват до момента, семействата се жалват, че не могат на спокойствие да изгледат един филм с техните потомци.

С тази идея на глава, учени създадоха електронен филтър, който да цензурира филмите от сцени на секс и насилие. В зависимост от тях, ClearPlay ще има правомощията да ги прескача или да спира звука в определени моменти.

"Всичко е въпрос до настройки. Можете да използвате ClearPlay за да изключите всички обидни думи, да замажете или прескочите голи моменти, сцени на секс или брутално насилие. Идеята за този продукт е плод на наше проучване, в което предимно родители споделиха загрижеността си относно ново-излизащите филми.", заяви Андрю Дънкан, Директор на ClearPlay International.


"Лошият" филтър ще бъде вграден в следващата генерация ДВД плеъри, които ще бъдат налични по магазините във Великобритания през месец Юли, а за по-старите модели ще бъде предоставена възможността за платена абонаментна услуга ClearPlay.