Фолк дивата Камелия изказа мнението си както за наградите на Планета, така и за вичко, което се случва в бранша в момента, в откровено интервю при Сашко Диков. Това беше знак на протест, на моето несъгласие с промяната, която настъпи по повод на тези награди за 2012-та година. Защото съм принципен човек и когато има нещо да кажа, излизам и го казвам.", каза певицата в ефира на Нова, цитира signal.bg


"Така съм възпитавана и така съм се научила с времето - че човек, когато е открит, когато е естествен и спокоен, не се притеснява от това, което има да каже открито, а не задкулисно и може да си го каже съвсем на място. Нямаше по-подходящо място, защото аз го казах и доста преди наградите, че не съм съгласна с това - най-важните категории ги няма, целият ни жанр олеква", обясни изпълнителката.


Камелия не скри учудването си от липсата на всякакво обяснение защо се е стигнало да премахването на най- желаните категории и очаквани призове както от публиката, така и от изпълнителите. Въпреки че не бе сред номинираните за двете нови отличия "Музикален идол" и "Изпълнител на годината", тя се чувства съпричастна към всичко, което се случва в жанра.


"Аз съм от началото на този бизнес, още когато нямаше награди, нямаше телевизии, нямаше дори специализирана преса, която да ни отразява ние какво правим и въпреки това хората ни харесваха", заяви певицата и добави още:


"Направих го заради това - не съм съгласна да няма точно най-важните категории. И никой не каза защо ги няма, не получих отговор. Появиха се нови категории. Хубаво, нека да има и за сцена и за клуб..., но все едно Оскарите да минат без "актьор" и "актриса". Това е обезглавяване на една церемония".


На въпрос не я ли е страх да не би да я "шутират" от "Пайнер", Камелия отговори така: От кого да ме е страх, от Митко Димитров? Да не би да е звяр?! Той е съвсем културен, възпитан човек. Ние с него проведохме после един разговор и той каза: "Да, Камче, наистина си права". Едното не пречи на другото. Не знам какво точно се е случило, но се е случило и смятам, че това ще е първият и последният път, който ще е така" - сподели звездата на "Пайнер" и поясни: "Излязох по халат и по пантофи, за да покажа моето несъгласие, моята принципна позиция".


Певицата подчерта, че се чувства свободна да изразява мнението си и продуцентът й не я ограничава по никакъв начин. "Митко никого не е изял! Толкова години работим заедно - 16, никого не съм видяла да е ухапан, да е обезглавен. Митко е съвсем нормален човек. Всеки прави грешки, ние с него сме имали трудни моменти и винаги сме работили досега, имаме шанс да продължим и защо да не продължим! Той не ми пречи да си изразя мнението. Там няма цензура или ако за някои има, за мен няма".