Шампионът на "България "Лукойл Академик" се наложи с убедителното 93-77 над този на Латвия АСК "Рига" в първия мач от втората фаза на турнира за Купата на УЛЕБ - група Н. "Червено-белите" взеха първите три части с по 30-22, 20-17 и 25-18 и отстъпиха само в последната с 18-20.

Това бе четвърта победа на "Лукойл Академик" в групата и шансовете за преминаване в следващата фаза се увеличават неимоверно. Без основното си крило Дантей Смит и Ненад Чанак, които са трайно контузени , треньорът Желко Лукаич бе сглобил изключително боеспособен тим. Страхотен мач изиграха трима. На първо място Перо Антич, който направи трипъл-дабъл, гардът Уили Дийн и най-после Тодор Стойков, който показа игра , виждана преди една-две години.

 

Перо Антич има блестящ коефициент - 39, като само една асистенция не му достигна да направи трипъл-дабъл. Той реализира 22 точки, овладя 14 борби и подаде 9 завършващи паса. С една точка по-малко - 21, е Уили Дийн. Трети по коефициент е Тодор Стойков с отбеляаните 13 точки. Бразилецът Мурило да роса Бекер наниза 17 точки въпреки че бе невъзстановен от контузията в глезена, получена на мача с Балкан в петък. Отлично се включи Тенчо Банев, който има 7 борби и 6 точки, Ристе Стефанов завърши с 8 точки.