Няколко неща, по които коренно се различаваме от мъжете, щом дойде време за баня.

Ние жените имаме дузина шарени шишенца с какви ли не етикети на тях – шампоан, балсам, кристали, маска с отмиване, маска без отмиване, шампоан срещу жълти оттенъци, шампоан за обем, душ гел, интим гел, сапун за лице, сапун за крака, сапун за тяло, пемза и доста често повече от една гъба за тяло.

Мъжът може и само с един сапун да се оправи, особено ако отново е забравил да си купи пяна за бръснене и шампоан. Пък и вече има достатъчно продукти, предназначени именно за мъжкия пол, които комбинират няколко неща  в едно.

Ако можеше да се създаде някаква емулсия, която да е паста за зъби, афтършейв, сапун, шампоан, гел за коса и дезодорант, щеше да е просто чудесно за мъжете! Докато ние жените обичаме да си претъпкваме тоалетките с какво ли не.

После – нежният пол обича да се къпе, колкото се може повече и по-дълго, да си измие два пъти косата с половината опаковка шампоан, да се изтърка най-щателно с гъбата, а преди да влезе под душа прекарва по 1 час пред огледалото. Оглежда се цялото тяло, най-вече лицето, скубят се косъмчета от къде ли не, което може и да е доста продължително и всепоглъщащо вниманието начинание.

След баня започва и старателно мазане с щателно кремове и лосиони, отново по цялото тяло.

Мъжете влизат в банята, пулят се пред огледалото и се възхищават какви са пичове, подмиват се, поотъркват се повечко с гъбата, ако имат среща, след това се поливат обилно с афтършейв и са готови. Никакви косми не го безпокоят, никакъв целулит, стрии или подобни бичове за жените.

Единствено могат да отделят малко повече внимание на леко оредялата си коса, но след 5 минути гледане пак ще заключат, че са 100% мъже и толкоз.

Другата забавна разлика е, че жените не обичат да афишират голотата си на път към банята и на излизане от нея. След това, докато си сушат косата и се мажат с лосиончета и кремчета също обичат да са необезпокоявани.

Мъжете обаче смятат за свои дълг да се явят на всички така, както майка ги е родила и да покажат гордо, че онова нещо там долу е пораснало доста от тогава насам. След горещия душ също трябва да се поразходят разголени из къщата и едва ли не да се покажат обидени, че никой не е дошъл да ги забавлява в банята.

А ако решат да се изкъпят заедно – мъжът и жената, най-вероятно да се отнесат към съвсем други забавления. Първо ще се плискат и пощипват, а после ще преминат към по-различен вид забавления с интимен характер.

Важното е хигиената да е на ниво, така всичко ще е по-добро, поне откъм миризма.