Стартира деветото издание на най-голямата техническа конференция в България - Дни на Майкрософт 2010. Събитието ще се проведе днес (30 март) и утре (31 март) в кино "Арена Младост".

За първи път инициативата е достъпна и за всички хора, които проявяват интерес към иновациите, улесняващи тяхното ежедневие. За тази цел e изградена специална безплатна експо зона, отделно от тази за регистриралите се участници.

По време на конференцията ще бъдат проведени 6 паралелни технически сесии за разработчици и за ИТ специалисти. Сред основните акценти ще бъдат представяне на новите версии на Visual Studio 2010, Team Foundation Server 2010, .NET Framework 4 и SQL Server 2008 R2, SharePoint 2010 , както и очакваният от потребителите Office 2010.

В конференцията ще вземат участие 15 чуждестранни лектори, сред които се открояват имената на Рон Джейкъбс, Майкъл Хартман, Джефри Хил, Дарон Йондем, Александру Гиондеа и др., редом с 25 техни български колеги.

Освен специализираните лекции, насочени към ИТ специалисти и разработчици, по време на Дни на Майкрософт 2010 ще бъдат организирани и няколко паралелни събития, представляващи интерес за представителите на бизнеса и държавните институции. Специално участие ще вземат редица чуждестранни и български експерти от Майкрософт.

Първото от общо четирите паралелни събития ще бъде посветено на темата "Електронно правителство с технологиите на Microsoft" и ще се проведе на 30 март 2010 г. В същия ден ще бъдат представени и "Технологиите в облака с иновациите на Microsoft".

Електронното здравеопазване е друга актуална тема, която ще бъде разисквана по време на събитието. За ангажираните във финансовата сфера, ще бъде посветена сесията "Бизнес решения в банковия сектор".

Подробна информация за всички лектори и програмата на събитието можете да намерите