Ученичка от Котел уби новороденото си дете, умъртвявайки го с нож, съобщиха от областна дирекция на МРВ Сливен.

Около 20.30 ч. снощи в РУ МВР - Котел е получен сигнал, затова че ученичка от ХI клас в Националното училище по фолклорно изкуство "Филип Кутев" в гр.Котел е родила дете в квартирата си на ул."Георги Захариев" в града.

При извършената проверка е установено, че 17-годишна девойка от гр. Ямбол е родило дете от женски пол. Минути след това тя увила бебето в хавлиена кърпа и му нанесла прободни по цялото тяло.

Трупът на детето, който бил намерен скрит в шкаф в квартирата на момичето, е откаран за аутопсия в МБАЛ - Сливен.

Майката е оставена за лечение в МБАЛ - Котел без опасност за живота.

По-късно от фолклорното училище съобщиха, че директорката на Мария Градешлиева е изпратила уведомление за случилото се на компетентните органи в изпълнение на Координационния механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, жертви на насилие или в риск от насилие и за взаимодействие при кризисна интервенция.

В писмото си до Министерството на културата директорката на НУФИ „Филип Кутев" - Котел, информира, че още през януари тази година е предприела нужните мерки за уведомяване на родителите на ученичката от град Ямбол за множеството отсъствия и съмнения за евентуална бременност.

Директорката още тогава е изтъкнала пред родителите, че девойката системно не посещава учебни занятия и това може да доведе до наказание „преместване в друго училище".

Родителите са били викани и на лична среща в Котел, която се е състояла през януари 2010 г. В писмото на директорката Градешлиева се посочва още, че ученичката не е живеела в общежитието към НУФИ „Филип Кутев", а е била на частна квартира, намираща се на същата улица, където е и училището.

През последната седмица девойката е отсъствала от занятия, за което родителите й са били известени.