Германският автомобилен производител Mercedes за пореден път шокира света, след като представи най-новият си спортен автомобил "Mercedes SLS AMG GT3", проектиран единствено за ентусиасти и много добри шофьори. Автомобилът, който по никакъв начин не би могъл да се управлява при градско движение, стана звездата на автомобилното изложение в Ню Йорк, съобщи "Ню Йорк Поуст".

Новият "Mercedes GT3" е високотехнологична кола, продължение на спортните серии "SLS". Аеродинамичният пакет е допълнително раздут, изграден е от въглеродни влакна. Монтирани са спойлери, които увеличават притегателната сила на автомобила. Инженерите от Mercedes са монтирали нова предна броня с огромни въздушни отвори, които охлаждат двигателя. Зад предните колела също има отвори, които отвеждат въздуха навън. В задната част се намират огромно карбоново крило и карбонов дифузьор.

За да се намали теглото на състезателния автомобил, страничните и задното стъкло са заменени от поликарбонат. Daimler съобщи, че SLS AMG GT3 ще се задвижва от стандартния си двигател, комбиниран с нова секвенциална 6-степенна трансмисия. Благодарение на олекотеното тегло, състезателният автомобил ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 сек, в сравнение със стандартния вариант - 3,9 сек. Другите подобрения по колата включват нови състезателни AMG спирачки, заменящи стандартните керамични, които не пасват на задължителните 18-цолови колела в серията GT3.

Доставките на Mercedes SLS AMG GT3 ще започнат в началото на 2011 г.