Porsche най-накрая разкри 4-местния си спортист Panamera. Габаритите на спортния хечбек са 4,97 м дължина, 1,9 м широчина и 1,4 м височина. Колесната база пък е 2,9 м. Теглото на модела е близо 2 тона.

Първоначално Panamera ще се предлага в 2 варианта – S модел и Turbo. Първият ще разполага с 400 к.с. от 4,8-литров V8 двигател, взет назаем от Cayenne. Мощността за версията Turbo скача на 500 к.с. благодарение на двата турбокомпресора. След около година ще има и Panamera с 3,6-литров V6, произвеждащ 300 к.с. През 2011 г. ще се предлага хибридна версия на V6 двигателя, която ще бъде еко моделът в гамата. Въпреки че акцентът върху Panamera пада върху “спортното представяне”, не са пренебрегнати комфортът и луксът.

Моделът разполага с въздушно окачване, скоростна кутия с двоен съединител PDK, радарен круиз контрол, електрически смъкващи се задни седалки с отопление и вентилация. Най-новият модел на немците ще се състезава с Mercedes-Benz CLS, бъдещото Audi A7, Aston Martin Rapide и Lamborghini Estoque. Първоначалното производство на Panamera ще бъде около 20 000 броя на година, като, ако има достатъчно търсене, то може да се увеличи на 50 000 броя.

Продажбите на модела ще стартират следващата година едновременно в САЩ, Европа и Азия