Mercedes CL е истинско спортно купе. Това вече е факт, защото подразделението AMG на германците са се захванали с модела. Външният вид е останал почти непроменен, с изключение на някои малки елементи, но на кой му пука за пластмасови брони с големи дупки и спойлери. Mercedes отново са подготвили две версии CL63 и CL65 и всичко, от което имаме нужда, е скрито под капака.

При CL63 AMG атмосферният 6.2 литров V8 двигатели на AMG е заменен от същите инженери с 5.5 литров. Няма страшно, защото по-малкият работен обем е компенсиран от два турбокомпресора, с които мощността достига 536 кс, което е с 18 кс повече от по-големия атмосферен вариант. За по-лакомите има и пърформънс пакет, който работи на по-високо налягане и мощността е 563 кс.

Новият двигател ще работи заедно с седемстепенна автоматична Speedshift скоростна кутия. С нейна помощ ускорението до 100 км/ч ще се извършва за 4.4 секунди и 4.3 за перформънс пакета.

Тежката артилерия е запазена за чудовището носещо името Mercedes CL65 AMG. Там нещата стават наистина сериозни - шестлитров V12 двигател отново с два турбокомпресора. Мощността отново е със 17 кс повече от предшественика, като достига до общо 621 кс.