Заместник-директорката на СОУ „Христо Ясенов” Светла Вълова направо беше затруднена да отговори накратко на въпроса какви и колко награди са спечелени от олимпиадите, в които са участвали ученици от тяхното училище.
И имаше защо да е така.
Става въпрос за олимпиади по няколко предмета, и най-вече от областните кръгове. Представяме ви ги по предмети с победителите:
За национален кръг по география е класиран Николай Георгиев Вичев от VІІ клас /”младша възраст”/. Националната олимпиада ще бъде на 28 април т.г.
В „старшата възраст” – ХІ клас на същата олимпиада първото място се заема от ученичка от Правец. На ІІ, ІІІ, ІV и V-то място са класирани учениците от СОУ „Хр.Ясенов” Кирил Кръстев, Станислава Василева, Галя Цанкова и Силвия Маринова. 
По регламент класираният на първо място ще представлява областта на Националната олимпиада. При преразглеждане на нещата от национална комисия могат да бъдат допуснати класираните на второ и евентуално на трето място, ако от други области имат по-малък брой точки.
Анна Янкова Янева от ІІІ клас е първа на областното състезание „Знам и мога” и беше на национално състезание в София на 25 март където постигна VІІІ-място от 30 деца. При 25,5 точки на първото класирало се дете, Ани има 23,5 точки.
На олимпиадата по английски език Славчо Димитров Панипаров от VІІІ клас е постигнал 92 от възможните 100 точки, което е най-добър резултат от всички участници в областта и се класира на първо място.
На Националното състезание с тест по математика, само за ученици от VІІ клас, на първите три места в областта са класирани нашите ученици Ани Йорданова Йорданова със 62 точки, Виктор Вълчев с 55 точки и Цветан Димитров с 54 точки.
На областното състезание по руски език Никол Иванова – ІХ клас, Ива Лилова – ІХ клас и Екатерина Железарова – ХІІ клас бяха първи в своите възрастови групи и вече бяха на националното състезание в Ямбол, където се класираха около VІІІ-ІХ място. Интересното при тях е, че руският език им е втори чужд език. /На снимките са техните грамоти/.
В областния кръг от олимпиада по биология и здравно образование във възрастовата група за ХІІ клас Мария Валериева Спасова е с първи резултат от 47,6 точки и ще представлява областта на националния кръг.
В областния кръг на олимпиадата по физика Грета Мирославова Вутева от VІІ клас е с трети резултат в областта. За ученици от ХІ клас Кристина Генадиева Григорова и Лазар Георгиев Василев са с първо и второ място.
Резултатите от областния кръг на олимпиадата по български език и литуратура – Илиян Сергеев Цветанов от ХІ клас е с първи резултат с 5,50.
Чака се графикът за националните олимпиади по отделните предмети, от където също се очаква добро представяне на нашите ученици.
На победителите, честито!