Мач с рекорден брой положения за гол пред двете врати изиграха днес в Ботевград отборите на Балкан и Пирин Гоце Делчев от 23 кръг на Западната Б група. За съжаление обаче на нападателите на двата тима той  завърши наравно - 1-1, като със сигурност и двата отбора съжаляват за изпуснатата победа.

Домакините имаха териториален и игрови превес през цялото първо полувреме. Вместо да отбележат гол, той падна в тяхната врата. Това стана в 41-та минута, когато Калайджиев  ритна топката от тъчлинията при опит за центриране, но тя се отправи към далечния ъгъл на вратата на Балкан и падна в мрежата.

Балканци върнаха гола почти веднага след началото на вторите 45 минути. Перфектен далечен пас на Цветелин Ралчовски изведе на ударна позиция Димитър Кръстев и бързакът вкара с отмерен удар. Веднага след гола гостите изпаднаха в паника и близо петнайсетина минути не можеха да излязат от собствената си половина. Зелено-белите обаче не можаха да стигнат до втори гол в тяхната врата, тъй като вратарят Юсев на няколко пъти показа отличен рефлекс..

При една опасна контра играч на Пирин бе посрещнат в наказателното поле и главният рефер Бисер Никифоров отсъди дузпа за Пирин. Марио Метушев обаче би твърде самоуверено и вратарят Стоян Симеонов спаси, издбивайки топката с крак.Това стана в 68-та минута на мача. Веднага след това последва силна серия на гостите, които на няколко пъти се възползваха от грешки в отбраната на Балкан, но не можаха да ги накажат. Отново непростим пропуск направи Метушев, който елиминираРадослав Филипов и се озова сам срещу вратаря, но Симеонов отново парира удара му.  Малко по-късно Радослав Анев можеше да вкара след колеблива игра на Пейков. Той обаче не улучи празната врата, а почти веднага след това същото стори и влезлият като резерва Мустафа Шериф.

Последните 7-8 минути идентични положения станаха пред вратата на Пирин. Отново блестящи прояви имаше стражът Юсев, който на два пъти спаси мощни удари на Ралчовски и Станислав Иванов. Минута преди края Митко Кръстев с удар от движение можеше да донесе победата на Балкан, но ударът му близна далечната греда.

Така Балкан подобри рекорда си по равенства, като постигна 12-тото си реми от началото на първенството.