Вчера след обяд в Етрополе се проведе отчетно-изборната конференция на Общинската организация на Българския антифашистки съюз.
Гости бяха Симеон Игнатов-главен секретар на НС на БАС, Йонка Кринчева-председател на Областния съвет на БАС и Мария Йорданова – председател на Областния Съюз на пенсионерите. На Конференцията беше и председателката на ОбС на БСП в Етрополе Станка Димитрова.
Отчетният доклад за работата на Общинската организация, отчетът на Контролно-ревизионната комисия и избор на ръководство на Общинската организация, на Контролно-ревизионната комисия и на делегати за Областната конференция и за Петия конгрес на БАС бяха в дневния ред на Конференцията. Бяха утвърдени и съответните решения.
Преди да започне деловата работа   връчиха членските книжки на новите членове на организацията.
Отчетният доклад представи председателят на Общинската организация Чавдар Крачунов.
За съвместната на работа на ОбС на БСП и Общинската организация на БАС говори Станка Димитрова. Тя сподели и болката си за окаяното състояние на бюст-паметника на Марийка Гаврилова.
Обстойно изказване направи секретарят на Националния съвет на Българския антифашистки съюз Симеон Игнатов. От името на Националния съвет даде положителна оценка за работата на Общинската организация. Той съобщи още, че Европейската федерация на участниците в антифашистката съпротива FIR ще проведе следващия си конгрес в София. Това е и европейското признание за антифашистката съпротива в нашата страна и е своеобразен отговор на въпроса „имало ли е фашизъм в България?”.
Изказа се и Йонка Кринчева-председател на Областния съвет на БАС, която също даде положителна оценка за Етрополската организация. Тя остави като дарение книгата „Алея на безсмъртните”, отразяваща антифашистката борба в Софийска област и последния брой на в-к „Жарава”.  
Конференцията преизбра Чавдар Крачунов за председател на Общинския съвет на БАС. В ръководството влизат още Ангелина Станкева, Дончо Тепавичаров, Георги Нинов и Евлоги Пешев.
Председател на Контролно-ревизионната комисия стана Симеонка Червенякова и членове Ценка Ненова и Цвятко Лалов.