HP и световно известният моден дизайнер Вивиън Там представиха последния писък в „дигиталния шик" - дамска чанта, съчетаваща високите технологии и последните модни тенденции.

HP Mini 210 Vivienne Tam Edition направи своя дебют на подиума по време на Седмицата на висшата мода в Ню Йорк. Той беше представен като част от колекцията Пролет 2010 г. на дизайнера.

Моделът съчетава оригиналния дизайн на Там на тема „Butterfly Lovers" и компютърна технология, което го превръща в модния аксесоар, който всяка дама трябва да притежава. Нетбукът може лесно да се побере в дамска чанта - той е по-тънък от 3 см. и теглото му започва от 1,22 кг.

В партньорство с компанията за аудио техника Beats на Dr. Dre, HP създава и специален софтуер, който позволява на потребителите да усетят музиката в най-чистата и близка до оригинала форма.

HP Mini 210 Vivienne Tam Edition е спътник за мобилните Интернет потребители, които следят последните модни тенденции. С живот на батерията до 5.5 часа моделът дава свобода и забавление. Той има 25.65 см. LED Brightview екран за по-живи и ярки цветове и клавиатура отговаряща на 93% от стандартния размер.

Моделът идва с два гигабайта памет, 320 GB твърд диск и Мicrosoft Windows® 7 Premium.
HP Mini 210 Vivienne Tam Edition ще започне да се предлага в България от 17 април на препоръчителна цена от 949 лв. с ДДС, а безжичната мишка на препоръчителна цена от 69 лв. с ДДС.