Изпълнителната комисия на ГЕРБ стои твърдо зад кандидатурата на проф. Анна-Мария Борисова като здравен министър, стана ясно след редовното заседание на оперативното ръководство на партията тази вечер. Отлагането на гласуването на кандидатурата било по технически причини, защото проф. Борисова била поела ангажимент да участва в симпозиум по ендокринология като частно лице. Намерението на премиера Бойко Борисов беше кандидатурата на Борисова да бъде гласувана в сряда.

В предложената от управляващите програма за работата на парламента през седмицата не е включен избор на нов здравен министър. ПГ на ГЕРБ изслуша тази вечер Борисова. Тя трябваше да се срещне и с депутатите от Синята коалиция, но разговорът й с тях се отлага за утре вероятно заради спешна среща на Борисова с Борисов, разказаха депутати от обединението. Според тях представянето й пред депутатите от управляващата партия не е минало добре. Редови депутати от ГЕРБ пък разказаха, че приемат равнодушно номинацията, защото за тях не било важно кой ще е новият министър, а дали ще предприеме нужните реформи. Не им било ясно как Борисова ще реализира виждането си, изказано и пред тях тази вечер, че реформата ще бъде ориентирана към всички.

Съпредседателят на групата на ГЕРБ Красимир Велчев каза, че номинацията на Борисова ще бъде подкрепена, освен ако тя самата не реши да се оттегли. Депутатите на ГЕРБ няма да се съобразят с ветото на президента Георги Първанов по НПК. Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти след заседание на ПГ на партията.