Новото попълнение на Samsung - камерата NX10 е малка, лека и ергономично проектирана, за да осигури максимум удобство за всекидневна употреба.

Устройството разполага с един от най-бързите AF в своя клас на пазара. Новият DRIMe II Pro engine и AF algorithm предоставят бърза AF скорост с по-висока прецизност на контраста.

3-инчовия AMOLED екран позволява 10 хил. пъти по-бърз отговор от конвенционалния LCD-екран, при това с много по-ниско ниво на енергийно потребление и по-висок контраст- 10 000:1 срещу 500:1.

Samsung NX10 притежава и пакет от интелигентни характеристики, които позволяват превръщането на любителски снимки в качествени професионални фотографии.

Устройството разполага с прецизен ръчен контрол и функция Smart Auto, която автоматично разпознава заобикалящата среда на снимания обект и автоматично наглася подходящия режим за снимане.

Функцията Smart Range пък позволява на потребителите живописно да отразяват светли и тъмни секции в една и съща рамка.

Системата Supersonic Dust Reduction изчиства прашинките от картинния сензор, за да се отстранят замърсявания в картината.

Заедно с новаторската камера, Samsung представя и серия нови попълнения към революционните NX обективи, които ще излязат на пазара до края на 2010 г.